Eigen minister voelt als een schone lei

De rook is opgetrokken. Het heeft even geduurd, maar nu hebben we ook wat. Er is een regeerakkoord en we hebben een nieuwe regering. Ook hebben we weer een eigen minister en een eigen ministerie. Zeer terecht. We hebben hier samen met velen ons best voor gedaan. Het voelt als een schone lei.

Eigen+minister+voelt+als+een+schone+lei
© Maartje van Berkel

Ik ben nu drie jaar voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is de derde bewindspersoon die aantreedt. Ik hoop dat de minister het vier jaar volhoudt, want alleen dan kan de politiek samen met LTO Nederland bouwen aan wederzijds vertrouwen in plaats van het paniekvoetbal dat de afgelopen jaren is gespeeld.

Samen constructief werken aan de problemen in Nederland en Europa. Ik bedoel hierbij dan ook dat er beslissingen op basis van weloverwogen argumenten moeten worden genomen en niet op basis van een emotie.

Verder spreek ik hier ook de wens uit dat we niet constant moeten reageren op proefballonnetjes en artikelen die verschijnen met zogenaamde misstanden. Want als je veel van dergelijke artikelen analyseert, kom je tot de conclusie dat het steeds eenzelfde kleine groep is die voor onrust zorgt.

Laat we ons bezighouden met de zaken die ertoe doen, zoals bodemgezondheid, innovatie en het versterken van de dialoog met de samenleving. Met name dat laatste is een belangrijk onderwerp, want een goede structurele dialoog zorgt voor wederzijds vertrouwen.

Ik kijk ernaar uit om samen met ons vernieuwd en dynamisch LTO Nederland en een bevlogen minister te werken aan een mooie toekomst voor agrarisch Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer