Royal+Lemkes+wint+Tuinbouw+Ondernemersprijs
Nieuws
© Tuinbouw Ondernemersprijs

Royal Lemkes wint Tuinbouw Ondernemersprijs

De Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 is gewonnen door Royal Lemkes uit Bleiswijk. Het handelshuis in planten mag zich een jaar lang topambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

De prijs voor durf, doorzettingsvermogen en duurzaam ondernemen is woensdag uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouwsector op Keukenhof. De twee andere genomineerde bedrijven waren de biologisch-dynamische groenteteler De Lepelaar uit Sint Maarten en orchideeënteler OK Plant uit Naaldwijk.

Duurzaamheid

De jury vindt dat Royal Lemkes het initiatief neemt en zijn verantwoordelijkheid toont voor veel projecten die het bedrijf en de keten duurzamer maken. Het handelshuis stimuleert bijvoorbeeld het clusteren van groepsvervoer per regio waardoor minder vervoersbewegingen ontstaan en gaat duurzame relaties aan met hun leveranciers en klanten. Daarnaast beperkt Royal Lemkes haar eigen footprint en levert opgewekte zonne-energie aan het personeel.

Volgens de jury is het personeelsbeleid van het bedrijf uniek, waarbij het uitgangspunt is dat zij en hun omgeving centraal staan. 'Royal Lemkes heeft een goed samengesteld managementteam, met ieder een eigen expertise. Het heeft een sterke bedrijfsidentiteit en is een voorbeeld voor de sector', staat in het rapport.

Weer

 • Donderdag
  23° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  26° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  28° / 13°
  10 %
Meer weer