FloraHolland+wil+88+procent+afval+recyclen
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland wil 88 procent afval recyclen

Goede voornemens horen bij de start van een nieuw jaar. Veiling FloraHolland wil de komende jaren onder andere het recyclepercentage verhogen naar 88 procent.

FloraHolland werkt actief aan de verbetering van onze eigen CO2-voetafdruk en verkleinen hiermee de milieueffecten op de omgeving. De veiling streeft daarom naar een zo hoog mogelijk hergebruik van grondstoffen.

In 2017 was het recyclepercentage van de afvalstromen 81 procent. De afvalstromen krijgen een nuttige toepassing in de vorm van hergebruik, compostering en vergisting en dergelijke.

Voor 2018 heeft FloraHolland de ambitie om samen met partner Milgro de recycling te optimaliseren en het recyclepercentage de komende jaren te verhogen naar 88 procent.

Toekomstbestendig

Meer duurzaamheid en bijdragen aan een beter milieu worden bij goede voornemens vaak genoemd, ook bij Royal FloraHolland. De veiling werkt aan een toekomstbestendige sierteeltsector. Vorig jaar is al het nodige bereikt.

De vraag naar duurzaam geproduceerde bloemen en planten neemt toe. FSI is het leidende initiatief voor verduurzamen in de internationale sierteeltketen met een concrete doelstelling: in 2020 is 90 procent van de door de leden geproduceerde of verhandelde bloemen en planten duurzaam.

In 2017 ondertekenden FloraHolland het manifest Samen Duurzaamheid en Transparantie Versnellen. De veiling organiseerde vijf kwekersbijeenkomsten waarin kwekers zijn uitgenodigd om met het predicaat 'duurzaam' aan de slag te gaan.

Dit betekent voor de meeste kwekers het behalen van een MPS GAP- of Global GAP-certificaat. MPS ontving in 2017 tientallen extra aanmeldingen van kwekers. Deze samenwerking met kwekers en de handel zet FloraHolland in 2018 voort.

Groene Agenda

Groen verbetert de kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving. In het programma De Groene Agenda ontwikkelen en testen kennisinstellingen en ondernemers innovatieve groenconcepten. Ondernemers in de groensector kunnen hiermee nieuwe verdienmogelijkheden voor zichzelf creëren.

Er zijn inmiddels negen innovatieve groenprojecten met ondernemers gestart. Daarnaast ontwikkelde De Groene Agenda in 2017 in samenwerking met verschillende partijen vijf factsheets.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer