World+Horti+Center+start+met+onderzoeken
Nieuws
© World Horti Center

World Horti Center start met onderzoeken

De eerste onderzoeken in het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk zijn van start gegaan.

Demokwekerij Westland deed zijn onderzoeken tot voor kort op de oude locatie in Honselersdijk, maar overgaan naar de nieuwe locatie in Naaldwijk.

De onderzoeksfaciliteiten in het World Horti Center zijn ingericht met de nieuwste technologieën op tuinbouwgebied. Zo zijn de veertig afdelingen onder andere voorzien van verwarming, CO2, assimilatiebelichting, watersystemen, verneveling en lichtwerend doek die ervoor moeten zorgen dat een groot mogelijk teeltresultaat wordt behaald.

Tevreden

Teeltmanager Ary de Jong en directeur Demokwekerij Westland Peet van Adrichem zijn zeer tevreden over de start van de eerste onderzoeken. ''We zijn al een jaar aan het ontwerpen en bouwen. Dus het is bijzonder om onze ideeën nu werkelijkheid te zien worden op de nieuwe locatie', zegt Ary de Jong.

Het eerste onderzoek betreft phaleanopsis. In de eerste en tweede week van het nieuwe jaar volgen onderzoeken naar potplanten en vruchtgroenten. In maart 2018 vindt de officiële opening plaats van het World Horti Center. Tegen die tijd zijn de meeste teeltafdelingen op de nieuwe locatie gevuld, is de verwachting.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer