Omzet Plantion stijgt 2,1 procent

Bloemenveiling Plantion realiseerde vorig jaar een omzet die 2,1 procent hoger is dan in 2016. De totale verkoopwaarde van bloemen en planten kwam uit op 101,5 miljoen euro.

Omzet+Plantion+stijgt+2%2C1+procent
© VidiPhoto

Plantion behaalde met dat bedrag de beoogde doelstelling om meer dan 100 miljoen euro om te zetten. De klokverkoop daalde met 3,2 procent naar 47,5 miljoen euro. De afzet via bemiddeling steeg met 6,3 procent naar 51,1 miljoen euro.

De progressie bij het Groencentrum was 8,8 procent, blijkt uit de jaarcijfers van de veiling. Dit onderdeel van Plantion profiteerde van de aantrekkende economie en gestegen huizenbouw. Onder de streep stond een totaalbedrag van 1,8 miljoen euro.

Prijsinstrument

De afzet via de nieuwe Plantion Digitale Marktplaats overschreed net een waarde van 1 miljoen euro. De toename ten opzichte van 2016 was 181 procent. De verwachtingen van dit prijsinstrument zijn de komende jaren groot bij Plantion.

De plantenomzet bij Plantion kwam uit op ruim 52 miljoen euro en de verkoop van bloemen reikte net boven 49 miljoen euro uit. Beide productgroepen zaten het afgelopen jaar in de lift.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer