Bayer stopt 45 miljoen euro in insecticidencentrum

Chemieconcern Bayer investeert 45 miljoen euro in de bouw van een onderzoekskas in Monheim, in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Bayer+stopt+45+miljoen+euro+in+insecticidencentrum
© Haijo Dodde

De kas wordt 11.000 vierkante meter groot en heeft een aangrenzend laboratorium en kantoorgebouw. Het onderzoek richt zich er op insecticiden. Met de investering wil Bayer zijn leidende positie in de wereldwijde markt voor insecticiden verstevigen.

Het complex in Monheim biedt werk aan zestig werknemers. De proeven omhelzen meer dan dertig verschillende gewassoorten en meer dan veertig exotische plagen en nuttige organismen. De kas bestaat uit 133 compartimenten, waarin diverse klimaatomstandigheden kunnen worden nagebootst.

Experimenten

Factoren als temperatuur, vochtigheid en lichtduur zijn in de kas in te stellen. 'Hierdoor kunnen we experimenten uitvoeren onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die in de natuur', zegt Bayer. Het concern beproeft in het nieuwe centrum diverse beschermingsmethodieken: veredelingstechnieken, chemisch en biologisch gewasbescherming, en gecombineerde strategieën.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer