Sector+kiest+okkernoot+als+Boom+van+het+Jaar+2018
Nieuws
© plukroute.nl

Sector kiest okkernoot als Boom van het Jaar 2018

Boomkwekers hebben voor 2018 de Junglans regia ofwel de okkernoot of walnoot gekozen tot Boom van het Jaar.

De uitslag van de verkiezing is deze week bekend gemaakt tijdens de Boomkwekersdag van de vakgroep Bomen en Vaste Planten van LTO in Echteld. Het thema van de Boom van het Jaar was deze editie: bomen met voedsel, eetbaar voor mens en dier.

Een jury met deskundige uit de hele boomteeltsector had naast de okkernoot, ook de tamme kastanje (Castanea sativa) en de witte moerbeiboom (Morus alba) genomineerd voor Boom van het Jaar. De bezoekers aan de Boomkwekersdag konden vervolgens schriftelijk hun voorkeur aangeven.

De okkernoot had veruit de voorkeur van de boomkwekers. De tamme kastanje eindigde als goede tweede.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer