M%2E+van+den+Oever+gecertificeerd+voor+CO2%2Dprestatieladder
Nieuws
© Eigen Foto

M. van den Oever gecertificeerd voor CO2-prestatieladder

Boomkwekerij M. van den Oever in Haaren is als eerste grote boomkwekerij van Nederland officieel gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 3.

De CO2-prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten voor klanten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en de inzet van duurzame energie.

Bij de ontwikkeling van de CO2-prestatieladder is gekozen voor twee belangrijke uitgangspunten: maximale gerichtheid op eigen initiatief, het realiseren van praktische resultaten in de keten en het stimuleren van innovaties ten aanzien van daadwerkelijke CO2-reductie.

'Als voortrekker in de branche van een duurzame teelt en een vernieuwende en natuurlijke groenaanpak bij klanten, kan het niet anders dat je in eigen huis ook aan CO2-reductie moet werken', zegt directeur Marwin Dekkers van de boomkwekerij.

Inventarisatie

Binnen de CO2-prestatieladder is bij M. van den Oever een gedetailleerde inventarisatie gemaakt van alle aanwezige machines en de huidige uitstoot van CO2 is op bedrijfsniveau berekend.

Boomkwekerij M. van den Oever heeft een verbeterplan opgesteld, waarin is vastgelegd op welke wijze de CO2 uitstoot verder wordt gereduceerd. Er wordt bijvoorbeeld ingezet op een verlaging van de CO2 uitstoot van bedrijfsactiviteiten en uitgaand transport.

Er zijn steeds meer opdrachtgevers in de aannemerij en de overheid die leveranciers juist selecteren of extra waarderen door een duidelijk en meetbaar MVO en duurzaam beleid. Of zelfs door de integrale CO2-footprint in een keten van leveranciers van een totaalontwerp inclusief groen zo laag mogelijk te houden.

De officiële certificering is gepubliceerd op de website van de stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) die de ladder beheert en verder ontwikkelt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 15°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  10 %
 • Zondag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer