Zoeken naar Boom van het Jaar 2018 is begonnen

De selectie van de Boom van het Jaar voor 2018 gaat van start. Dit keer wordt een boom gezocht die past in het thema 'Bomen met voedsel voor mens en dier'.

Zoeken+naar+Boom+van+het+Jaar+2018+is+begonnen
© Nieuwe Oogst

Elk jaar organiseert de Cultuurgroep Laan-, Bos-, en Parkbomen van LTO Bomen en Vaste Planten de verkiezing Boom van het Jaar. Voor het komende jaar heeft het bestuur het thema bekendgemaakt.

'Bomen met voedsel voor mens en dier' wil aangeven dat veel bomen vruchten en zaden produceren die als voedsel voor mens en dier dienen. Dat varieert van appels en peren tot beukennootjes.

Bomen voordragen

De Cultuurgroep Laan-, Bos-, en Parkbomen roept iedereen op om bomen voor te dragen die hieraan voldoen. De boom moet wel als boom gebruikt worden of groeien. De bomen moeten gezond groeien, Europees toepasbaar zijn en voldoende verkrijgbaar.

Begin december zal een deskundige jury uit de aanmeldingen drie nominaties kiezen. Tijdens de Boomkwekersdag op 21 december kiezen de aanwezigen de Boom van het Jaar 2018.

Namen, en eventueel een foto, kunnen tot 25 november worden ingediend bij de cultuurgroep. Het mailadres is gerrit@ltobomen.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer