Bons en Wijnker leveren algemeen kampioenen HHH

Bons Holsteins uit Ottoland leverde zaterdag bij de HHH met Bons Holsteins Koba 219 de beste zwartbonte van de dag. Bij roodbont was het algemeen kampioenschap voor Future Dream H Alexander van Jacob Wijnker uit Avenhorn.

Koba won ook in de middenklasse zwartbont, waar de reservetitel was voor HBC Sid Daydream 4 van Schep Holsteins. Drouner AJDH Cosmo kreeg een hand van de jury als derde op tal, blijkt uit de Liveblog die Nieuwe Oogst bijhield

Bij de oudere koeien was de reservetitel voor Bons Holsteins Ella 158 van Bons Holsteins. De titel was hier voor Geertje 567 van maatschap Van Dijk-De Bruin uit Giessenburg. Hier is de eervolle vermelding voor Drakkar Bulona van maatschap Steegink uit Okkenbroek.

Geertje 567 werd bij de strijd om de algemene titel reservekampioen.

Southland Dem Dellia 92 van Southland Holsteins uit Teteringen werd kampioen vaarzen zwartbont. Indiana van Schep Holsteins kreeg het reservelint in deze klasse. Een eervolle vermelding is er voor Prairie Hoeve Hendrika 82 van maatschap Withaar-Prent uit Nijeveen.

Roodbont

Future Dream H. Alexandra won de middenklasse roodbont. Hier was het secondante Drouner ADJH Aiko 1267 van de familie Albring uit Drouwenermond. MH Alana 5 van Merwehoeve de Groot derde op tal werd.

Hier was ook succes bij de oudere koeien voor Wijnker. Ditmaal werd Future Dram H. Rosie kampioen. Els 286 van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem werd hier de reservekampioen. Ju Lonia 167 van Johan Uenk uit Nijbroek werd hier derde op tal.

Rosie pakte bij de strijd om het algemeen kampioenschap het reservelint.

Irma 108 van maatschap Vosman-Ter Harmsel uit Rijssen was dit jaar de vaarzenkampioen roodbont. Dynamic Espot Red van de combinatie Hoftijzer-Van Wichen uit Zwartewaal en Maasbommel is de reservekampioen, terwijl Heerenbrink Samantha 3 van maatschap Steegink uit Okkenbroek derde op tal werd in deze klasse.

Beste collecties

Wijnker leverde ook de beste bedrijfscollectie roodbont, bij zwartbont was deze voor de familie Albring uit Drouwenermond.

Fokker van het jaar

De familie Kolff uit Woudrichem is uitgeroepen tot fokker van het jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer