HHH: Beste collecties voor Wijnker en Bons

Jakob Wijnker uit Avenhorn bracht vandaag de beste roodbonte bedrijfscollectie in de ring tijdens de HHH-show in Zwolle. Nico Bons uit Ottoland deed dit bij zwartbont.

HHH%3A+Beste+collecties+voor+Wijnker+en+Bons
© pieter

Bij roodbont waren 8 bedrijfscollecties aanwezig. Winnaar Wijnker heeft maar een zestal roodbonten, de rest is zwartbont. Hij wilde al twee roodbonten mee naar Zwolle nemen, voor de bedrijfscollecties koos hij ook een derde uit. Deze groep wist te imponeren door de enorme klasse.

Het reservelint was hier voor maatschap Steegink uit Okkenbroek. Deze groep imponeerde in uniformiteit en het achteraanzicht van de uiers. Dierde was hier maatschap Haytema-De Groot uit Koudum met een groep krachtige koeien en prima benen.

Beers 4 en 5

De nummers 4 en 5 zijn afkomstig uit het Brabantse Beers. De Barendonk komt op vier, terwijl de Tienmorgen op vijf kwam. Daarna volgende melkveebedrijf Johan Uenk uit Nijbroek, Oudenampsen-Ruiterkamp uit Laren en Hendrik-Jan Arendsen Raedt uit Barchem.

Bons sterk bij zwartbont

Bons Holsteins imponeerde bij de zwartbonte groepen met uniforme koeien met fraaie frames en veel uierkwaliteit. Hier was het reservelint voor de uniforme groep dieren met beste uiers veel upstanding en een goede achteruierkwaliteit van de familie Van der Ploeg uit Warga. Maatschap Albring uit Drouwenermond werd met een goede groep melktypische dieren derde. De achteruierhoogte was iets minder dan de groep van Van der Ploeg.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 4°
  85 %
Meer weer