Bons wint ook middenklasse zwart HHH

Bons Holsteins Aaltje 114 (V. Lauthority) van Bons-Holsteins in Ottoland won vanmiddag het kampioenschap in de middenklasse op de HHH-show in Zwolle. Ze blinkt uit door stijl, melktype, rib en uierkwaliteit.

Bons+wint+ook+middenklasse+zwart+HHH
© pieter

Het reservelint was hier voor Willem's Hoeve Rita 9863 (V. Danillo) van firma D de Jong uit Buren, die als fokker van Browning vandaag in Zwolle is uitgeroepen tot fokker van het jaar. De jury roemde bij deze Rita vooral de kwaliteit van het achteruier.

Bons eervol

Daarnaast was er een eervolle vermelding voor Bons Holsteins Ella 192 (V. Seaver), opnieuw van Bons. Zij blinkt uit vanwege haar breedte en vaste uier.

De kampioen en de reservekampioen kwamen ook tegen elkaar uit in de derde rubriek van deze klasse, waar de jury dezelfde volgorde aanhield. Hier was de 1C voor Gerda 126 (Goldsun) F de Jong uit Montfoort.

Ella 192 won de vierde rubriek. Daar bleef ze Larisa (V. Snowman) van maatschap Hoeksma uit Westergeest nipt voor. Hier was de 1C voor de jeugdige Dkr Bulona (V. Lotta-Hill Shottle 41) van de combinatie Diamond Genetics en maatschap Steegink-Van den Berg uit Okkenbroek.

Southland Holsteins uit Teteringen won de rubriek met jongste dieren in de middenklasse met Southland Sweet-Lady (v. Big Winner). Ze is voorzien van een fraai uier, goed frame en veel capaciteit. De 1B was hier voor de goed geuierde Drouner Asmara 1223, V Mogul, van maatschap Albring uit Drouwenermond. De melktypische Passiehoeve R Tine 178 van maatschap Hoogerbrugge uit Woubrugge kwam hier op de 1C-plaats terecht.

Theo van Vliet uit Nieuwlande won de tweede rubriek, met de melktypische en gebalanceerde Atwood-dochter Giessen Cinderella 79.

Wilhelmina 501 (V. Braxton), voorzien van een vast uier, van Melkveebedrijf P Akkerman, Westbeemster kwam op 1B. Ellen 13 (v.. Danillo) van Wierd de Groot uit Oudega kwam hier direct achter op 1C.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer