Lely+Smarttag+geeft+meer+grip+op+koegezondheid
Nieuws
© Eigen Foto

Lely Smarttag geeft meer grip op koegezondheid

Lely introduceert met de ISO LD SmartTag Neck een nieuwe hals-tag met vijf functionaliteiten. Naast de functionaliteiten identificatie, tochtdetectie en vreetminuten zijn nu ook herkauwactiviteit en lokalisatie beschikbaar.

Met de toevoeging van de herkauwactiviteit functie is het optimale inseminatiemoment beter te bepalen. De lokaliseringsfunctionaliteit kan in combinatie met de Lely Cow Locator bakens in de stal de koeien vaststellen waardoor ze direct zichtbaar zijn op een digitale plattegrond in Lely T4C InHerd.

De tags meten de herkauwactiviteit met behulp van een zogenoemde accelerometer, die de bewegingen tijdens het herkauwen registreert. De herkauwingsgegevens verbeteren het optimale inseminatiemoment en helpen eventuele gezondheidsproblemen bij de koe eerder te signaleren.

De Lely smarttag zorgt zeven dagen per week en 24 uur per dag voor nauwkeurige tochtdetectie van ten minste 90 procent. Detectie is mogelijk tot maximaal 1.000 meter rondom de antenne.

De Lely smarttag geeft de informatie door aan het managementprogramma T4C om zo de beste prestatie van ieder dier te behalen en te behouden. Dit maakt effectiever insemineren mogelijk. Een kortere tussenkalftijd, een optimale melkproductie en meer rendement zijn het gevolg.

Lokalisatie

Om gebruik te kunnen maken van Lely Cowlocator worden er meerdere bakens in de stal geplaatst. Deze bakens staan in contact met de ISO-LD smarttags. De bakens communiceren op hun beurt met het managementprogramma Lely T4C.

Op deze manier geeft de Lely CowLocator de positie van de koeien door via de Lely T4C InHerd app, de mobiele toepassing van het management programma T4C. De positie van ophaalkoeien of koeien die in het gezondheidsrapport staan, zijn eenvoudig met een simpele klik op de stalplattegrond te vinden.

De gegevens van de Lely smarttag en de gegevens die door sensoren in de melkrobot worden geregistreerd, komen samen in het gezondheidsrapport. In het gezondheidsrapport worden aan de hand van een verschillende parameters een ziektekans per individuele koe berekend. Koeien die aandacht behoeven worden in het rapport weergegeven in een 'attentielijst' die gerangschikt is naar het percentage 'ziektekans'.

De ISO LD SmartTag Neck is een toevoeging aan het huidige product assortiment van ISO-tags. Dit betekent dat Lely vanaf nu twee soorten ISO-LD-tags worden verkocht, de ISO-LD en ISO LD SmartTag-nek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer