Lely+presenteert+modulaire+voerkeuken
Nieuws
© Eigen Foto

Lely presenteert modulaire voerkeuken

ID Agro en Lely introduceren dit najaar de eerste modulaire voerkeuken tijdens de RMV vakdagen in Hardenberg en Gorinchem.

Het project is een samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven. ID Agro ontwikkelde speciaal voor Lely een gebouw dat geschikt is voor het Vector automatisch voersysteem.

De modulaire voerkeuken is een open opslagruimte die naar wens van de veehouder in verschillende groottes en in diverse materialen is te leveren. De grootte is later makkelijk aan te passen.

Voersoorten

De voerkeuken is een open ruimte waar verschillende voersoorten in blok, baal of bulk worden opgeslagen. Afhankelijk van het seizoen zijn de voersoorten gemakkelijk te wisselen.

Aan het plafond in de voerkeuken is een kraanconstructie met voergrijper geïnstalleerd. Deze beweegt zich boven het opgeslagen voer om een hap van het vereiste voerblok te pakken om het in de meng- en voerrobot te laden, waar het voer wordt gemengd.

Het voordeel van een voerkeuken is dat de veehouder gemiddeld maar één keer in de drie dagen voer hoeft bij te vullen. Het vullen van de voerkeuken kan daarmee over het weekend heen worden gepland.

Eenvoud

Door de eenvoud van de constructie zijn er beperkte voorbereiding en installatiewerkzaamheden nodig. Dit betekent lagere bouw- en fundatiekosten. De maten van de voerkeukenmodules zijn zeer compact, zodat deze in een aantal gevallen vergunningsvrij is te plaatsen. Een adviseur van Lely kan het vergunningstraject voor de nieuwe voerkeuken begeleiden.

De voerrobot en het gebouw voor de voerkeuken zijn via Lely Finance voor een vast bedrag per maand te leasen. Dit geeft vooraf inzicht en duidelijkheid in de kosten.

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer