Lely%2Dboer+moet+welzijn+koe+meer+tonen
Nieuws
© lely

Lely-boer moet welzijn koe meer tonen

De burger ziet een stal, maar niet het welzijn van de koeien daar in. Dat is de afgelopen 25 jaar fors verbeterd. 'We moeten actief werken om dit ook naar buiten te brengen.'


Dat was één van de conclusies tijdens de discussie-sessies die donderdag zijn gevoerd tijdens een bijeenkomst van Lely. Daar werd gevierd dat 25 jaar geleden de eerste Lely Astronaut werd geïnstalleerd.
Tijdens een bijzonder event gingen verschillende generaties melkveehouders zonen/dochters en vaders/moeders in gesprek met Lely en elkaar over de toekomst van het vak.

Veranderingen gaan sneller

De afgelopen kwart eeuw is veel veranderd, de komende 25 jaar gaan de veranderingen nog sneller, verwachten de ondernemers. 'We zullen de consument de komende jaren meer moeten meenemen in de veranderingen op het melkveebedrijf.'

De consument moet veel meer op de boerderij worden ontvangen en boeren moeten tonen wat ze doen.'De burger ziet bijvoorbeeld niet dat de koeien veel meer ruimte en vrijheid hebben gekregen dan 25 jaar gelden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer