Lelystadse Boer beheert gronden vliegveld Lelystad

De te ontwikkelen gronden van het Lelystad Airport Businesspark worden beheerd door de Lelystadse Boer. Dat zijn beide partijen overeengekomen.

Lelystadse+Boer+beheert+gronden+vliegveld+Lelystad
© Fotostudio Wierd

Zo'n 20 hectare, dat de komende jaren wordt ontwikkeld, houdt zo voorlopig zijn agrarische bestemming. De Lelystadse Boer, een groep van zestig boeren rondom Lelystad Airport, profileert zich als rentmeester van het gebied.

Bijzonder aan de overeenkomst is dat de Lelystadse boeren de gronden dit voorjaar hebben ingezaaid op basis van de toekomstige bebouwing in het gebied. In het gebied Flight District, tegenover de nieuwe terminal van Lelystad Airport, zijn de contouren al zichtbaar.

Toekomstige bebouwing

Met behulp van gps op de trekkers zaaiden de boeren pompoenen, uien en wortelen om drie stroken toekomstige bebouwing zichtbaar te maken. De strook tarwe markeert de parkachtige opzet en gras maakt de wegen alvast zichtbaar. Rondom het perceel zijn bloemen ingezaaid.

In december 2016 tekenden vertegenwoordigers van het businesspark en de Lelystadse Boer samen met gemeente Lelystad en provincie Flevoland een intentieovereenkomst om bij de ontwikkelingen rondom Lelystads Airport veel samen te werken.

Eerste hotel

De planning is dat met de opening van het nieuwe vliegveld op 1 april 2019 het eerste hotel zijn deuren kan openen. De ontwikkeling van het hele gebied zal vervolgens nog enkele jaren duren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer