Waardestijging HZPC-certificaat opnieuw 10 procent

De koers van HZPC-certificaten is na de halfjaarlijkse beursdag in november vastgesteld op 182,20 euro per aandeel.

Waardestijging+HZPC%2Dcertificaat+opnieuw+10+procent
© Nieuwe Oogst

Daarmee is de stijging opnieuw maximaal 10 procent. De beurswaarde van HZPC Holding stijgt daarmee naar een recordhoogte van 142,8 miljoen euro. De afgelopen beursdag zijn 11.000 certificaten verhandeld. In totaal heeft HZPC 783.725 certificaten uitstaan.

Volgens directeur Gerard Backx van HZPC laat de herhaaldelijke maximale stijging van de certificaatwaarde zien dat investeerders vertrouwen hebben in HZPC en de bedrijfsstrategie. Hij noemt de verdubbeling van de handel in certificaten opvallend. 'De markt komt meer in beweging. Vraag en aanbod lijken dichter bij elkaar te komen', aldus Backx.

Handelsdag

HZPC organiseert twee keer per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag. De handel vindt plaats tussen aangesloten kwekers en telers en medewerkers in de landen waar HZPC actief is. De waarde van het certificaat wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen.

De eerste HZPC-certificaten werden in het boekjaar 1999-2000 verhandeld tegen een prijs van 24 euro per aandeel. De eerstvolgende beursdag vindt plaats op 11 mei 2018. Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2017-2018 wordt in de aandeelhoudersvergadering van oktober 2018 vastgesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer