HZPC boekt recordomzet

HZPC Holding realiseerde in boekjaar 2016-2017 een geconsolideerde netto-omzet van 318,5 miljoen euro. In volume verkocht het handelsbedrijf afgelopen jaar 800.000 ton pootgoed. Beide zijn een record.

HZPC+boekt+recordomzet
© Nieuwe Oogst

Zowel de netto-omzet als het verkochte volume zijn mijlpalen, meldt HZPC. De uiteindelijke winst komt uit op 8,5 miljoen euro en was tot dusver alleen hoger in het jaar 2013-2014.

De hogere jaarcijfers van HZPC zijn onder meer het gevolg van overname van de pootaardappelactiviteiten van KWS Potato en een acquisitie in Rusland. 'Dit is slechts voor een deel de verklaring voor onze volumestijging. Bovenal vloeit het voort uit de voortdurende autonome groei in de diverse werkgebieden van HZPC', aldus HZPC-directeur Gerard Backx.

In een persbericht over de jaarcijfers noemt HZPC het jaar uitstekend voor de onderneming, de aangesloten telers en de certificaathouders. 'Dit resultaat stelt ons in staat om verder te investeren in bestaande en nieuwe markten, in nieuwe veredelingstechnieken en in de productontwikkeling.'

Krappere markt

Voor het jaar 2017-2018 verwacht HZPC wereldwijd een lichte stijging van het totale volume. Wel gaat het bedrijf uit van een lagere marge dan afgelopen boekjaar. De oorzaak is de lagere consumptieprijs in Europa en daardoor de krappere markt voor gecertificeerd pootgoed.

De investeringen van HZPC blijven volgens plan stijgen, waardoor het nettoresultaat in 2017-2018 duidelijk lager zal uitkomen dan in 2016-2017. Wel verwacht HZPC de financiële doelstelling voor voldoende rendement op het eigen vermogen te behalen.

Dividend

Het dividend op HZPC-certificaten is bepaald op 7 euro. Dat is 1,25 euro per certificaat hoger dan vorig jaar en 2 euro hoger dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Aan dividend wordt in totaal een bedrag van 5,5 miljoen euro uitgekeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer