Daling vleesconsumptie na jaren gestopt
Naar jaren van een afnemende consumptie zijn Nederlanders in 2016 weer iets meer vlees gaan eten. Per persoon werd er vorig jaar bijna 39 kilo vlees gegeten, evenveel als in 2015.
De cijfers zijn afkomstig van Wakker Dier, dat een onderzoek liet uitvoeren door het Landbouw Economisch Instituut (LEI). De onderzoekers berekenen de consumptie op 77 kilo vlees per persoon. Dat cijfer gaat echter uit van het slachtgewicht, dus inclusief botten. De helft van dat gewicht wordt daadwerkelijk opgegeten.
Dat de daling van de vleesconsumptie stagneert is opmerkelijk gezien de groeiende aandacht voor en aanbod van vleesvervangers. Sinds 2010 nam de vleesconsumptie dan ook met een halve kilo per jaar af. Die daling is nu tot stilstand gekomen.
Volgens gezondheidsdeskundigen eten Nederlanders nog altijd te veel vlees. Voor een gezond voedingspatroon moet de consumptie met zo'n 12 kilo per jaar dalen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Kuhn Ploeg VARI MASTER L 5ET WENTELPLOEG (RL) #28242
Gebruikt, P.O.A.
-
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Tractor, compact 2032R met 72" maaidek (HA) #26325
Gebruikt, € 38.950
-
Massey Ferguson RK 802 TRC
2020, € 15.500
Vacatures
Sales Adviseur - Melkveehouderij en Gemengd Bedrijf
VOSSEN LABORATORIES Int. B.V. - NL
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Deskundig lid voor de pachtkamer
Rechtbank Oost-Brabant - ’s-Hertogenbosch
Weer
-
Zondag11° / 1°30 %
-
Maandag10° / 0°20 %
-
Dinsdag10° / -1°20 %