Daling vleesconsumptie na jaren gestopt
Naar jaren van een afnemende consumptie zijn Nederlanders in 2016 weer iets meer vlees gaan eten. Per persoon werd er vorig jaar bijna 39 kilo vlees gegeten, evenveel als in 2015.

De cijfers zijn afkomstig van Wakker Dier, dat een onderzoek liet uitvoeren door het Landbouw Economisch Instituut (LEI). De onderzoekers berekenen de consumptie op 77 kilo vlees per persoon. Dat cijfer gaat echter uit van het slachtgewicht, dus inclusief botten. De helft van dat gewicht wordt daadwerkelijk opgegeten.
Dat de daling van de vleesconsumptie stagneert is opmerkelijk gezien de groeiende aandacht voor en aanbod van vleesvervangers. Sinds 2010 nam de vleesconsumptie dan ook met een halve kilo per jaar af. Die daling is nu tot stilstand gekomen.
Volgens gezondheidsdeskundigen eten Nederlanders nog altijd te veel vlees. Voor een gezond voedingspatroon moet de consumptie met zo'n 12 kilo per jaar dalen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
JOHN DEERE 3046R COMPACTTREKKER (ZUI) #695953
Gebruikt, P.O.A.
-
JOHN DEERE X147R ZITMAAIER (HIL) #692965
Gebruikt, € 4.999
-
Vicon Fanex 903
2016, P.O.A.
-
HUSQVARNA R200IX ACCU RIDER (LIE) #60841
Gebruikt, € 6.920
Vacatures
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Weer
-
Zondag20° / 11°10 %
-
Maandag25° / 11°10 %
-
Dinsdag26° / 12°10 %