COV+haalt+banden+met+Chinese+vleesindustrie+aan
Nieuws
© cov

COV haalt banden met Chinese vleesindustrie aan

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) haalt de banden met de Chinese vleesindustrie aan. Doel daarvan is meer kennis en informatie uitwisselen, in het bijzonder rond integrale ketenkwaliteitszorg.

De koepelorganisatie voor het vleesbedrijfsleven COV en haar Chinese zusterorganisatie Chinese Meat Association (CMA) tekenden daarvoor vandaag een overeenkomst. Dat gebeurde in het Chinese Qingdao waar nu de nationale tentoonstelling van de vleesindustrie Cimie wordt gehouden.

Volgens COV-voorzitter Goebbels markeert de overeenkomst een nieuwe fase in de samenwerking tussen COV-bedrijven en CMA-leden. 'Extra kennisuitwisseling is er straks met name op het terrein van Nederlandse kwaliteitssystemen zoals Vitaal Kalf en het Holland Varken. Daarmee wordt onder meer de voedselveiligheid geborgd', zegt Goebbels.

Borging in China

De overeenkomst voorziet verder in het gezamenlijk organiseren van studie-audits en seminars op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitszorg, diergezondheid en een duurzame vleesproductie. Goebbels: 'Deze topics, waar we in Nederland echt heel ver mee zijn, worden in China steeds belangrijker; het is essentieel dat we daar een positieve rol in spelen.'

De Chinese markt is voor de Nederlandse vleessectoren van groot belang. Dat is mede vanwege het optimaal kunnen verwaarden van het volledige karkas. Zo vinden 'bijproducten' zoals de oren, neus en poten in China gretig aftrek. De totale waarde van de Nederlandse varkensvleesexport lag in 2016 rond de €700 miljoen.

Kalfs- en rundvlees naar China

De COV werkt samen met het Ministerie van Economische Zaken hard aan het openen van de Chinese markt voor Nederlands kalfs- en rundvlees. De COV voorzitter is daarover optimistisch: 'Nederlands vlees staat in China hoog aangeschreven en dat is terecht. Onze overeenkomst van vandaag is daar een mooi bewijs van en dat moet perspectief bieden voor de export van ons kalfs- en rundvlees.'

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer