Supermarkt+moet+werk+maken+van+keurmerkkip
Nieuws
© Twan Wiermans

Supermarkt moet werk maken van keurmerkkip

Supermarkten zouden te weinig doen om het aanbod van kip met een keurmerk te verhogen. Dat meldt Wakker Dier naar aanleiding van een steekproef bij de twaalf grootste supermarktketens.

Tweederde van de kipproducten in het schap heeft geen keurmerk, stelt Wakker Dier vast. 'De supermarkten bepalen met de inrichting van de schappen welke producten het meest verkocht worden. Dat zijn nu dus producten van kippen die het minste welzijn hadden', geeft Anne Hilhorst aan.

Uit de steekproef van Wakker Dier blijkt dat 29 procent van de producten in het kipschap een keurmerk heeft. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2016 was de stijging nog 25 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. 'Die 7 procent valt daarom erg tegen ', vindt Hilhorst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer