Regeerakkoord is LTO op het lijf geschreven

LTO Nederland is overwegend positief over de plannen in het regeerakkoord. Na een formatie met een recordlengte van 208 dagen hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten wat ze de komende kabinetsperiode willen gaan doen.

In de tv-studio van Nieuwe Oogst zegt LTO-voorzitter Marc Calon dat land- en tuinbouw niet eerder zo uitgebreid is beschreven in een regeerakkoord. De punten die beschreven worden, zijn volgens de voorzitter voordelig voor de sector.

Over een minister van landbouw wordt in het regeerakkoord niet gesproken, maar volgens Calon wordt nooit over de ministeries gesproken. 'Er staat ook niets over een ministerie van financiën. De lobby voor de verschillende departementen wordt nu besproken. Het is pas zeker als de ministers en staatssecretaressen op het bordes staan. Maar het zou wel heel teleurstellend zijn als er geen minister van landbouw komt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer