Nieuw+kabinet+wil+geen+verplichte+weidegang
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuw kabinet wil geen verplichte weidegang

Het nieuwe kabinet wil geen wettelijk verplichting tot weidegang. Dat staat in het regeerakkoord dat dinsdagmiddag is gepresenteerd.

In februari van dit jaar nam de Tweede Kamer een motie aan van de PvdD die oproept tot een wettelijke verplichte weidegang. D66, nu coalitiepartij in Rutte III, steunde deze motie.

In het regeerakkoord dat ten grondslag ligt aan Rutte III komt coalitiepartner D66 hierop terug. 'Het kabinet wil geen wettelijke verplichting tot weidegang. De sector dient er daarom voor te zorgen dat ze de eigen doelstellingen in 2020 haalt', aldus het regeerakkoord.

GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff die de PvdD-motie destijds ook steunde, reageert via Twitter teleurgesteld op het afwijzen van de verplichte weidegang door het nieuwe kabinet. 'Kabinet wil weidegang niet verplichten. Sector moet zelf doel halen, maar blijkbaar geen sanctie als het weer niet lukt…'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer