Bijna+half+miljoen+euro+in+Drents+waterbeheer+gepompt
Nieuws
© Ruud Ploeg

Bijna half miljoen euro in Drents waterbeheer gepompt

Provincie Drenthe en waterschap Noorderzijlvest stellen in totaal 475.000 euro subsidie beschikbaar aan melkveehouderijen en akkerbouwbedrijven in Noordwest-Drenthe.

De twee partijen ondersteunen maatregelen die erfemissies van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen naar oppervlaktewater, grondwater en riool moeten verminderen. Boeren kunnen zo maatregelen toepassen die de wettelijke normen overstijgen en bijdragen bij aan de doelstellingen van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW).

Via het DAW brengen boeren de waterdoelstellingen in agrarische gebieden dichterbij, terwijl ze tegelijk een economisch sterke en duurzame landbouw realiseren. Het DAW gaat uit van een intensieve samenwerking tussen het agrarisch bedrijfsleven met de waterschappen.

Wasplaatsen

Voorbeelden van maatregelen zijn aanleg van wasplaatsen zonder restlozing of met extra zuivering, kuubskistenreiniging zonder restlozing en het aanbrengen van een opvangvoorziening bij een bestaande voer- of mestopslag.

Akkerbouw en melkveebedrijven kunnen vanaf 1 oktober tot en met 30 november 2017 subsidie aanvragen bij het provinciale subsidieloket.

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer