Minister Kamp steunt toelating glyfosaat

Minister Henk Kamp van Economische Zaken steunt namens de Nederlandse overheid het voorstel van de Europese Commissie (EC) om de toelating van glyfosaat met tien jaar te verlengen.

Minister+Kamp+steunt+toelating+glyfosaat
© DIRK HOL

De bewindsman schrijft dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De EC zal naar verwachting het voorstel voor verlenging van de toelating van glyfosaat dit najaar in stemming brengen in de Standing Commitee for Plants, Animals, Food and Feed (SCoPAFF).

Eerder gaf in elk geval de Franse overheid al aan om tegen een hernieuwde toelating van glyfosaat te stemmen. Kamp echter stelt in zijn brief dat het voorstel van de EC gestoeld is op wetenschappelijke beoordeling door de Europese voedselautoriteit EFSA in samenwerking met de rapporterende lidstaat Duitsland.

Geen bewijs

Ook verwijst hij naar het classificatiebesluit van het Europees agentschap voor chemische middelen. Daarin staat dat er geen bewijs is voor een classificatie van glyfosaat als kankerverwekkend, mutageen of reprotoxisch.

In augustus al liet het Ctgb weten op wetenschappelijke gronden in te stemmen met de goedkeuring van glyfosaat. Wel vindt het college dat voor de toelating in Nederland maatregelen moeten worden voorgeschreven voor de bescherming van oppervlaktewater.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer