1 miljoen handtekeningen tegen glyfosaat

Een Europees burgerinitiatief in de vorm van een petitie om een verbod af te dwingen op glyfosaat in de Europese Unie is inmiddels door meer dan een miljoen mensen ondertekend.

1+miljoen+handtekeningen+tegen+glyfosaat
© Twan Wiermans

Dit meldt de website Vilt.be op basis van informatie van Greenpeace, één van de initiatiefnemers voor de handtekeningenactie. De Europese Commissie moet de petitie nog officieel erkennen en als dat gebeurt moet er binnen drie maanden een reactie komen.

Burgerinitiatieven worden door de commissie in behandeling genomen als meer dan 1 miljoen handtekeningen zijn verzameld in minstens zeven lidstaten. Het burgerinitiatief tegen glyfosaat is in februari gelanceerd.

Meest succesvol

Met 1 miljoen handtekeningen die in vijf maanden verzameld zijn is dit volgens Greenpeace tot dusver de meest succesvolle Europees burgerinitiatief. Het systeem van inspraak via burgerinitiatieven is in 2012 in de Europese Unie ingevoerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer