Kabinet moet sneller schone lucht realiseren

Het kabinet gaat de luchtkwaliteit sneller verbeteren. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) weten in reactie op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag die luidt dat de staat meer moet doen tegen luchtvervuiling.

Kabinet+moet+sneller+schone+lucht+realiseren
© Ruud Ploeg

Daarmee stelde de rechter Milieudefensie in het gelijk in een kort geding. De overheid moet een luchtkwaliteitsplan opstellen en alles in het werk stellen om op kort termijn overal in Nederland aan de Europese luchtkwaliteitswet te voldoen.

'Schone lucht is van levensbelang', aldus Dijksma. 'Daarom gaan we onze inzet samen met de regio's waar de problemen zijn, versnellen en nog concreter maken.'

Aanvulling

De staatssecretaris meldt dat er een aanvulling komt op de bestaande maatregelen die gemeenten en provincies al nemen. Dat zijn locaties in onder meer een aantal regio's met veel veebedrijven.

'De termijn om aan de grenswaarden te voldoen is al geruime tijd verstreken, maar de grenswaarden voor fijnstof en stikstofdioxide worden nog steeds op meerdere locaties in Nederland overschreden', aldus de rechter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer