Milieudefensie spant rechtszaak aan om luchtkwaliteit

Milieudefensie spant een rechtszaak tegen de Nederlandse staat aan om de luchtkwaliteit, afkomstig van het verkeer en de landbouw.

Milieudefensie+spant+rechtszaak+aan+om+luchtkwaliteit
© Vidiphoto

In heel het land moet die kwaliteit binnen zes maanden voldoen aan de Europese normen, stelt Milieudefensie.

'Nederland overschrijdt de wettelijke normen voor de luchtkwaliteit en schendt fundamentele mensenrechten door veel te weinig te doen tegen de luchtvervuiling. Die vervuiling veroorzaakt jaarlijks duizenden doden en tienduizenden ernstig zieken. Dat is onacceptabel', zegt campagneleider mobiliteit, Anne Knol.

Normen

Volgens Milieudefensie wordt op 11 van 58 plekken in het land de Europese normen voor stikstofdioxide overschreden. Hierdoor komen jaarlijks duizenden mensen eerder dan nodig om het leve, stelt de actiegroep.

In de dagvaarding eist Milieudefensie dat Nederland stopt met het overschrijden van de normen. 'Daarmee zijn we er nog niet', licht Anne Knol toe. 'De huidige normen zijn namelijk niet voldoende, die zorgen niet voor gezonde lucht. Deze rechtszaak is een principezaak. Wij willen voor iedereen schone lucht, die de gezondheid niet schaadt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer