Boeren benutten stikstofruimte

In 98 van de in totaal 118 Natura 2000-gebieden is in het gehele gebied nog ontwikkelingsruimte voor Natuurbeschermingsvergunningen (NB) in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) beschikbaar.

Boeren+benutten+stikstofruimte
© Mike Schellart

Dat meldt BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de twaalf provincies in Nederland. Uit de herberekeningen blijkt dat voor negen nieuwe Natura 2000-gebieden de ontwikkelingsruimte volledig is benut tot zeker 1 juli 2018.

Voor in totaal 62 stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden is de grenswaarde verlaagd. Per 1 september geldt deze verlaging ook drie nieuwe gebieden.

Ontwikkelingsruimte

Medio 2018 stellen de partijen, die bij de PAS betrokken zijn, vast hoeveel depositie en ontwikkelingsruimte beschikbaar komt voor de laatste drie jaar van deze PAS-periode. Zij doen dit op basis van monitoring, prognoses en tussenevaluatie van het programma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 8°
  20 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  15° / 11°
  25 %
Meer weer