Vion koopt vleesbedrijf Nocker in Beieren

Vion neemt de Beierse vleeswarenspecialist Otto Nocker in Germaringen over. Bij de aankoop horen ook zes vlees- en versmarkten.

Vion+koopt+vleesbedrijf+Nocker+in+Beieren
© Vion

De bedrijven waren onderdeel van de in april failliet verklaarde groep LUTZ Fleischwaren GmbH. Vion ziet de overname als een goede mogelijkheid om de nu al sterke positie in de Duitse deelstaat Beieren verder te verstevigen.

Nocker staat bekend als 'de fijnproevers uit de Allgäu'. Zo'n onderneming past volgens Bernd Stange, COO van de divisie Beef, heel goed bij de verdieping van de waardeketen die Vion Food Group nastreeft.

Groeistrategie

De acquisitie van de vlees(waren)specialist Nocker is ook in lijn met de groeistrategie die Vion in 2016 aankondigde. 'Deze overname past in het streven naar goede marktposities met sterke regionale merken', aldus CEO Francis Kint.

De zeven locaties in Germaringen, Ingolstadt, Traunstein, Günzburg, Kulmbach, Blaichach en Hammelburg realiseerden vorig jaar een omzet van ongeveer 50 miljoen euro. Stange: 'Vion wil alle 163 werknemers overnemen en een toekomstperspectief geven.'

De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en de mededingingsautoriteiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer