Vion investeert 8 miljoen euro in locatie Apeldoorn

Vion investeert 8 miljoen euro in de slachterij in Apeldoorn. Vion moderniseert en breidt de locatie uit. Het bedrijf wil inspelen op de groeimarkt voor varkensvlees in Azië.

Vion+investeert+8+miljoen+euro+in+locatie+Apeldoorn
© Vion

'We zien daar veel kansen voor het optimaal verwaarden van door ons verwerkte varkens', zegt Frans Stortelder van de divisie Pork. Vion geeft aan dat door de investering in de Apeldoornse slachterij het mogelijk blijft om aan de certificeringseisen te voldoen voor afzet op de wereldmarkt.

'Door deze investering zijn we bovendien in staat efficiënter en flexibeler te werken', vervolgt Stortelder. De investering geldt voor het hele verwerkingstraject van varkensvlees: van uitbenerij tot expeditie. Naast een ingrijpende verbouwing van de ruimtes waar wordt uitgebeend, wordt ook de verpakkingsruimte opnieuw toegerust. Speciaal gericht op de Aziatische markt. Voor karkassen wordt een nieuw koelsysteem geïnstalleerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer