Klacht+ingediend+tegen+video+slachtproces+Vion
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

Klacht ingediend tegen video slachtproces Vion

Varkens in Nood heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen een video op de website van Vion over het slachtproces.

De dierenwelzijnsorganisatie vindt dat de beelden niet de 'volledige waarheid' tonen. Tegen deze 'misleiding' dient ze een klacht in. Vorige week werd al bekend dat Varkens in Nood tegen de video was die Vion maakte van het slachtproces. De organisatie plaatste daarom een eigen video online met daarin de beelden die niet door Vion zijn gebruikt. Ook werd er een petitie opgesteld, zodat de slachterij 'werkelijke transparantie' gaat doorvoeren.

'De methodes van verdoven van dieren die Vion hanteert, zijn internationaal erkend en geaccordeerd', zegt Vion in een reactie. In alle slachterijen van Vion in Nederland hangen camera's die toezicht houden op de processen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer