Halfjaaromzet+Plantion+toont+lichte+stijging
Nieuws
© VidiPhoto

Halfjaaromzet Plantion toont lichte stijging

De omzet van Plantion steeg in de eerste zes maanden van 2017 met 0,5 procent. Die ontwikkeling is vergelijkbaar met de eerste helft van 2016.

Bemiddeling, groencentrum en Plantion Digitale Marktplaats (PDM) presteren boven verwachting. De klok blijft iets achter, maar vertoont inmiddels weer een stijgende lijn. 'Plantion blijft focussen op een sterke bloemistenklok met aantrekkelijke mogelijkheden voor fysieke en online inkoop van bloemen en planten', zegt een woordvoerder van de bloemenveiling in Ede.

Het bemiddelingsbureau liet in het eerste half jaar groei zien, nadat de omzet in 2016 ook al sterk was gestegen. Mede dankzij de aantrekkende huizenmarkt en de aanleg van tuinen steeg ook de omzet van het groencentrum. De omzet uit het digitale verkoopkanaal PDM lag op 0,5 miljoen euro. Dat is een grote groei ten opzichte van het startjaar 2016.

Extreme weersomstandigheden

De omzet van de klok was ietwat lager dan in dezelfde periode van 2016. De klok ondervond eerst veel hinder van extreme weersomstandigheden in productiegebieden wereldwijd, wat tot schaarste in de markt leidde.

Vervolgens kwam daar de uitzonderlijk warme maand juni in Nederland bovenop. Inmiddels laat de omzet weer een stijgende lijn zien. Plantion mikt nog steeds op lichte groei aan het eind van het jaar.

Focus op de klok

De verwachting dat de klok zich zal herstellen, baseert Plantion op een aantal zaken. 'Ten eerste heeft Plantion de afgelopen tijd geïnvesteerd in het klokassortiment. De aanbodmanagers blijven zoeken naar mogelijkheden voor verbreding en kwaliteitsverbetering van het aanbod en de relatiemanagers gaan door met het actief benaderen van nieuwe kopers', aldus de woordvoerder.

De focus van Plantion blijft de komende jaren gericht op een complete marktplaats met een aantrekkelijke veilingklok. In haar beleidsplan 2017-2020 staat versterking van de klok genoemd als doelstelling en spreekt Plantion de ambitie uit om in 2025 dé bloemistenklok van West-Europa te zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer