Plantion+start+met+klokvoorverkoop
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Plantion start met klokvoorverkoop

Bloemenveiling Plantion in Ede start met klokvoorverkoop. Dat zei Guus van Logtestijn, commercieel directeur, maandag tijdens een pioenbijeenkomst op de veiling.

Naar verwachting begint Plantion deze zomer met de klokvoorverkoop. De ICT moet eerst nog worden aangepast aan deze nieuwe manier van afzet, die al eerder door Royal FloraHolland en Veiling Rhein-Maas is geïntroduceerd. Bij klokvoorverkoop kunnen telers een deel van een partij die voor de klok komt, vooraf tegen een vaste prijs aanbieden.

Volgens Van Logtestijn hebben zowel telers als kopers om klokvoorverkoop gevraagd. 'Klanten willen verzekerd kunnen zijn van product', geeft de commercieel directeur op als één van de redenen. Als eerste zullen waarschijnlijk rozen in de klokvoorverkoop gaan. 'Er moet voldoende en dagelijkse aanvoer zijn van een product om geschikt te zijn voor klokvoorverkoop', zegt Van Logtestijn.

Biologische producten

Plantion heeft ook plannen om meer met biologische bloemen en planten te gaan doen. Daarbij is veel afhankelijk van in hoeverre een biologische stroom is in te passen in de normale logistiek van en vanaf de veiling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer