Digitale+marktplaats+van+Plantion+maakt+groeispurt
Nieuws
© VidiPhoto

Digitale marktplaats van Plantion maakt groeispurt

De omzet met en het aantal transacties op Plantion Digitale Marktplaats (PDM) is in de eerste vijf maanden van dit jaar verdubbeld. Dit meldt bloemenveiling Plantion in Ede.

De in mei 2016 geïntroduceerde PDM maakt in 2017 een flinke groei door, aldus een woordvoerder van Plantion. 'Steeds meer bloemisten, tuincentra en groothandelsbedrijven benutten de mogelijkheid om via het online platform producten in te kopen van inmiddels meer dan vijftig aanvoerders.'

Uitgebreider assortiment

PDM biedt klanten van de bloemenveiling de mogelijkheid om naast fysiek bij klok, groencentrum en bemiddeling ook digitaal in te kopen. Op het online platform bieden kwekers een uitgebreider assortiment aan dan op de klok mogelijk is, met naast gangbare soorten ook nicheproducten. Er kan op elk moment besteld worden.

Met het digitale kanaal wil Plantion ook klanten in Duitsland en België bedienen. De veiling ziet in PDM geen vervanging van de fysieke marktplaats: deze blijft belangrijk voor kopers die de producten graag eerst willen zien, ruiken en voelen, en die het persoonlijk contact met medewerkers en collega-bloemisten op prijs stellen.

Promotie

De afgelopen maanden heeft Plantion er veel aan gedaan om PDM onder de aandacht van kwekers en kopers te brengen. Deze zomer voert Plantion enkele verbeteringen door. Later in het jaar volgt een volledig nieuwe versie. De klokvoorverkoop, waarmee Plantion in de loop van dit jaar begint, wordt eveneens in PDM geïntegreerd. Plantion wil de komende tijd ook ondersteuning bieden bij het vinden van transportmogelijkheden voor online kopers die zelf niet hun producten in Ede kunnen ophalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer