Veilingen+laten+klokken+half+uur+eerder+draaien
Nieuws
© vvb van bree

Veilingen laten klokken half uur eerder draaien

Plantion in Ede en Veiling Rhein-Maas beginnen met ingang van maandag 10 april een half uur eerder met veilen.

Om kopers van tuin- en perkgoed in het voorjaar te ondersteunen, worden deze productgroepen vanaf half zes als eerste geveild. 'Dit zorgt voor een snel en efficiënt veilproces, waardoor de kopers desgewenst weer snel thuis kunnen zijn', aldus Plantion. Het vroegveilen eindigt op vrijdag 26 mei.

Afhankelijk van het aanbod worden in de vroegveilperiode tuin- en perkgoed op twee of drie klokken geveild. Om zes uur start vervolgens op klok 1 het veilen van snijbloemen. De periode waarin vroeg wordt geveild, is in samenspraak met kopers en veilingmedewerkers bepaald op zeven weken. De klokaanvoer zal naar verwachting meer dan vijfduizend karren per week bedragen, aldus een woordvoerder van Plantion.

Verkoopstimulans

De ervaringen van kopers en Plantion met vroegveilen zijn positief. Het vroeger starten met het veilproces zorgt bij Plantion voor een stimulans in de verkoop en versterkt de positie van Plantion als marktplaats voor tuin- en perkgoed.

Tijdens het perk- en tuinplantenseizoen begint ook Veiling Rhein-Maas om half zes met de verkoop van monster- en grote partijen potplanten. De verkoop van snijbloemen start zoals gebruikelijk om zes uur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer