1%2C9+miljoen+euro+omzet+Plantion+rond+Moederdag
Nieuws
© Plantion

1,9 miljoen euro omzet Plantion rond Moederdag

Grote aantallen en goede prijzen voor bloemen en planten zorgen voor een uitstekende weekomzet van 1,9 miljoen euro in de periode rond Moederdag bij afzetorganisatie Plantion.

Deze omzet is vergelijkbaar met vorig jaar. Volgens Plantion is het veil- en distributieproces goed verlopen in de traditioneel drukste periode van het jaar. In de aanloop naar Moederdag was bij Plantion sprake van een sterk oplopende vraag en stijgende prijzen.

De vraag naar bloemen en kamerplanten komt in deze periode boven op de al grote vraag naar vooral tuinplanten. De uiteindelijke weekomzet van 1,9 miljoen euro werd gerealiseerd via alle verkoopkanalen, met ook een stevige rol voor de vorig jaar gestarte Plantion Digitale Marktplaats.

Plantion signaleert dat er van echt hoge pieken, zoals in het verleden vaak het geval was, steeds minder sprake is. Volgens de afzetorganisatie komt dat omdat klanten meer samenwerken met contactpersonen bij de veiling en beter anticiperen op het aanbod.

Pioenen en rozen

In lijn met de afgelopen jaren waren pioenen en rozen voor Moederdag de meestgevraagde snijbloemen bij Plantion. Bij de kamerplanten werd de orchidee het meest ingekocht. Verder noteerde Plantion in de loop van de week voor Moederdag een opvallende stijging van luxe tuinplanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer