Eerste+mobiele+zuiveringsinstallatie+krijgt+fiat
Nieuws
© Koen van Wijk

Eerste mobiele zuiveringsinstallatie krijgt fiat

De Waterson - mobile solution is de eerste mobiele zuiveringsinstallatie die door Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) is goedgekeurd.

De door Waterson in De Lier geproduceerde mobiele zuivering maakt gebruik van de zuiveringsinstallatie Opticlear Diamond. Deze staat al op de BZG-lijst van goedgekeurde installaties. Hiervan is aangetoond dat tenminste 95 procent zuiveringsrendement wordt behaald en dat imidacloprid voor minimaal 99,5 procent uit het water wordt gezuiverd. Om die reden heeft de beoordelingscommissie ook de Waterson op de lijst geplaatst.

De lijst telt na deze goedkeuring zeven gewone zuiveringsinstallaties en één mobiele. De standaardzuiveringsinstallaties op de lijst zijn: Hortizone van Agrozone in Loenen, Apollo Plus van Enthoven Techniek in Maasdijk, Opticlear Diamond van Water IQ International in Nuenen, Priva Vialux E-line en Priva Vialux M-line van Priva in De Lier, en Water Q Defender van WaterQ in Nijmegen.

Zuiveringsplicht

Vanaf 2018 geldt er een zuiveringsplicht voor glastuinders die individueel hun water gaan zuiveren. Voor collectieven is uitstel mogelijk. Daarvoor moesten zij voor eind vorig jaar een businessplan gereed hebben.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer