Eerste mobiele zuiveringsinstallatie krijgt fiat

De Waterson - mobile solution is de eerste mobiele zuiveringsinstallatie die door Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) is goedgekeurd.

Eerste+mobiele+zuiveringsinstallatie+krijgt+fiat
© Koen van Wijk

De door Waterson in De Lier geproduceerde mobiele zuivering maakt gebruik van de zuiveringsinstallatie Opticlear Diamond. Deze staat al op de BZG-lijst van goedgekeurde installaties. Hiervan is aangetoond dat tenminste 95 procent zuiveringsrendement wordt behaald en dat imidacloprid voor minimaal 99,5 procent uit het water wordt gezuiverd. Om die reden heeft de beoordelingscommissie ook de Waterson op de lijst geplaatst.

De lijst telt na deze goedkeuring zeven gewone zuiveringsinstallaties en één mobiele. De standaardzuiveringsinstallaties op de lijst zijn: Hortizone van Agrozone in Loenen, Apollo Plus van Enthoven Techniek in Maasdijk, Opticlear Diamond van Water IQ International in Nuenen, Priva Vialux E-line en Priva Vialux M-line van Priva in De Lier, en Water Q Defender van WaterQ in Nijmegen.

Zuiveringsplicht

Vanaf 2018 geldt er een zuiveringsplicht voor glastuinders die individueel hun water gaan zuiveren. Voor collectieven is uitstel mogelijk. Daarvoor moesten zij voor eind vorig jaar een businessplan gereed hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer