Tuinders Hoek van Holland willen collectieve zuivering

LTO Glaskracht Westland heeft een businessplan ingediend voor centrale collectieve zuivering van gewasbeschermingsmiddelen bij de afvalwaterzuivering (RWZI) in Hoek van Holland.

Tuinders+Hoek+van+Holland+willen+collectieve+zuivering
© Koen van Wijk

Met een extra zuiveringsstap op de afvalwaterzuivering Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland kunnen telers uit het verzorgingsgebied van deze RWZI voldoen aan de aankomende verplichtingen op het gebied van waterkwaliteit.

LTO Glaskracht en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben al in 2015 een verkenning uitgevoerd voor centrale collectieve aanpak voor verwijdering van middelen uit het proceswater.

Juridisch

De uitwerking van het businessplan is gemaakt in goed overleg met het Hoogheemraadschap. Delfland heeft hierbij op de technische en juridische aspecten ondersteuning geboden.

Doelstelling van het businessplan is dat het hoogheemraadschap haar zuivering beschikbaar stelt en een zuiveringsstap voor gewasbeschermingsmiddelen faciliteert. Deze draagt bij aan het sluiten van de afvalwaterketen. In 2017 worden de mogelijkheden verder uitgewerkt.

Heffing

De kosten van de verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen worden door een extra heffing betaald door de aangesloten telers.

LTO Glaskracht en het hoogheemraadschap verwachten dat door de aanvullende zuiveringsstap op niveau van de afvalwaterzuivering een robuuste en professionele zuivering ontstaat met een hoog totaal milieurendement.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer