Nieuwe pro-Brexit-minister verdedigt belangen Britse boeren

De nieuwe Britse Landbouwminister Michael Gove belooft de belangen van de boeren in het centrum van het overheidsbeleid te plaatsen.

Nieuwe+pro%2DBrexit%2Dminister+verdedigt+belangen+Britse+boeren
© Policy Exchange

Michael Gove werd zondag door premier Theresa May naar voren geschoven als de nieuwe Landbouwminister. May zag zich na de voor haar desastreus verlopen verkiezingen genoodzaakt haar kabinet op de schop te nemen. Hierbij nam zij afscheid van een aantal trouwe adviseurs. Gove's voorganger Andrea Leadsom wordt de nieuwe voorzitter van het Britse Lagerhuis.

Met Gove heeft de Britse premier een overtuigd vertegenwoordiger van de pro-Brexit-vleugel van haar partij benoemd. Aan hem de opdracht de gevolgen van de Brexit en daarmee het verlies van de GLB-betalingen op te vangen voor de boeren in het land.

Bewaken

'We moeten bewaken wat het beste bij ons past. De boeren die ons landschap mooi en productief houden staan in het centrum van ons beleid', aldus Gove in een eerste reactie op zijn benoeming.

Gove wordt gezien als een ervaren politcus. Eerder was hij minister van onderwijs en justitie. Hij streed vorig jaar – na het Brexit-referendum en het daaropvolgend vertrek van premier James Cameron - met Theresa May om het leiderschap van Conservatieve Partij. Tijdens die campagne beloofde hij de boeren dat de Brexit hen geen 'penny' zou kosten. Bovendien zei hij flink te gaan snijden in regelgeving en bureaucratie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer