Brexit inzet vervroegde Britse verkiezingen

De Britse premier Theresa May heeft vervroegde parlementsverkiezingen afgekondigd. Tijdens hun stembusgang kunnen de Britten zich opnieuw uitspreken over de Brexit.

Brexit+inzet+vervroegde+Britse+verkiezingen
© UK Parliament/Jessica Taylor

In plaats van pas in 2020 kunnen de Britten al op 8 juni aanstaande naar de stembus, maakte May dinsdag bekend. De Britse premier hoopt door de verkiezingen het mandaat te vergroten, waarmee ze Groot-Brittannië uit de EU kan leiden.

Volgens May vraagt haar land na het referendum over de Brexit om zekerheid, stabiliteit en sterk leiderschap. In de peilingen staat haar Conservative Party momenteel zo'n 20 procent voor op concurrent Labour. May zei in een toespraak voor haar ambtswoning in Londen dat ze met een sterkere pro-Brexit regering de beste deal uit de onderhandelingen met de EU kan slepen.

Desastreuze gevolgen

Labour-leider Jeremy Corbyn zei tegenover de BBC dat de Britten straks kunnen stemmen voor een regering die het belang van de meerderheid op nummer één zet.

De leider van de Liberaal Democraten Tim Farron zet zich duidelijk af van de Brexit-politiek van May. Via Twitter liet hij weten dat de Britten nu de kans hebben om de desastreuse gevolgen van de Brexit te voorkomen.

Het Britse parlement stemt woensdag over het voorstel voor de vervroegde verkiezingen. Labour heeft al laten weten mee te stemmen met de regering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer