Britse agri- en foodsector pleit voor behoud vrijhandel

Ook na de Brexit moet het Verenigd Koninkrijk in de vrijhandelszone met de Europese Unie (EU) blijven. Dat moet de insteek zijn van de onderhandelingen over het vertrek uit de EU.

Britse+agri%2D+en+foodsector+pleit+voor+behoud+vrijhandel
© BBC

Het gezamenlijke pleidooi is afkomstig van het British Retail Consortium (de supermarkten red), de National Farmers Union (het Britse LTO)en de Food and Drink Federation (de levensmiddelenindustrie).

De Britse voedselindustrie voorziet 3,9 miljoen mensen van een baan en brengt jaarlijks 108 miljard pond (125 miljard euro) in de Britse economie, schrijven de branche-organisaties. Ongeveer een derde van de Britse levensmiddelenconsumptie wordt geïmporteerd vanuit de EU.

Artikel-50

Aanstaande woensdag 29 maart zal de Brits premier Theresa May het vertrek uit de EU officieel inluiden met het in werking stellen van de artikel-50 procedure.

May heeft eerder aangekondigd daarna de onderhandelingen over de voorwaarden van de Brexit zo spoedig mogelijk te willen starten. Haar doel daarbij is toegang tot de EU-markt en het recht om vrij te handelen met de rest van de wereld. De Britten willen niet langer deel uitmaken van de interne markt, omdat het land een eigen immigratiepolitiek willen voeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer