Hemelvaart dwarsboomt verkoop Franse Moederdag

Bloemenwinkels in Frankrijk verkochten minder in aanloop naar de zondag gevierde Moederdag. Dat meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten.

Hemelvaart+dwarsboomt+verkoop+Franse+Moederdag
© FloraHolland

De achterblijvende verkoop had onder meer te maken met de aan Moederdag voorafgaande Hemelvaartsdag (donderdag), de daarna door velen opgenomen extra vrije dag (vrijdag) en het zonnige weer, aldus de VGB.

Lagere prijzen

De bloemen waren volgens veel exporteurs ook goedkoper. Door de tegenvallende afzet en de hitte in het weekend, stond ook in het begin van deze week de verkoop nog onder druk, zeggen zij.

Directeur Jan de Boer van exportbedrijf Barendsen in Aalsmeer constateert dat de prijzen 10 procent lager waren dan vorig jaar. 'Wij waren dit jaar gewend geraakt aan hoge prijzen', zegt hij. 'De verwachting dat die met het oog op de Franse Moederdag nog zouden oplopen, kwam niet uit.' Volgens De Boer hebben bloemisten duidelijk voorzichtiger ingekocht dan de handel met Moederdag gewend is.

Supermarkten

De lagere prijzen waren volgens de VGB niet zichtbaar bij levering aan de grote retailers. 'De Dutch Flower Group, met tientallen werkmaatschappijen de grootste exportonderneming, zegt dat in elk geval voor levering aan de supermarkten vrijwel dezelfde prijzen golden als vorig jaar', stelt een woordvoerder van de VGB.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer