Meer tempo bij herstructurering Duinstreek

Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) wil de herstructurering van het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek te versnellen. Hoewel 2016 naar wens is verlopen, zoekt het regionale ontwikkelbedrijf naar mogelijkheden om meer tempo te maken.

GOM heeft in 2016 nieuwe contracten kunnen sluiten voor het weghalen van 34.000 vierkante meter verouderde agrarische bedrijfsbebouwing en heeft 45.000 vierkante meter nieuw bollenteeltareaal gerealiseerd. Dat maakte GOM maandag bekend.

De ontwikkeling van Bulb Trade Park en Abeelenpark in Noordwijkerhout ligt voor op schema. De verkoop van bedrijfskavels en woningbouwkavels verloopt boven verwachting. In Rijnsburg startte GOM met de tweede fase woningbouwkavels in het project Greenhouse Park.

Perspectieven

Directeur Onno Zwart van GOM is tevreden met de bereikte resultaten en de wijze waarop het bedrijf heeft kunnen samenwerken met ondernemers, grondeigenaren, gemeenten en andere betrokken stakeholders.

Doordat het economisch tij en de woningmarkt gunstige perspectieven bieden en het gemeentelijk beleid stabiel is, wil GOM graag de investeringen in de herstructurering intensiveren.

Kavelverbetering

In dat kader wil GOM onder meer starten met het op gang brengen van kavelverbetering en kavelruil. Het ontwikkelbedrijf hoopt eind 2017 zicht te hebben op de ontwikkelingskansen van een aantal clusterlocaties voor Greenportwoningen.

GOM is blij met de actualisering van de Intergemeentelijke Structuurvisie door de zes Greenportgemeenten in 2016. Dit verschaft GOM de stabiele basis die noodzakelijk is om de omvangrijke en ingrijpende modernisering van het buitengebied succesvol te kunnen uitvoeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer