Ondernemersverkenningen in Greenport Aalsmeer

Gebiedspartners in de Greenport Aalsmeer beginnen in november met ondernemersverkenningen. Zo'n 450 tot 500 glastuinbouwondernemers in de greenport wordt gevraagd naar hun toekomstplannen.

Ondernemersverkenningen+in+Greenport+Aalsmeer
© Koen van Wijk

In november worden de eerste 35 tot 40 ondernemers geïnterviewd in de Noorder Legmeerpolder in regio Amstelveen. Deze interviews vinden plaats in het kader van de Uitvoeringsagenda Ruimte om zo inzicht te krijgen in hun wensen voor het bedrijf voor de nabije toekomst.

Wat betreft toekomstplannen zijn de ondernemers straks in vier groepen te verdelen: stoppers, ondernemers die willen continueren, ondernemers die willen groeien op de huidige locatie en ondernemers die door willen gaan op een andere locatie.

Puzzelstukjes

De opbrengst van deze verkenningen moet inzicht geven in de toekomstige herstructurering van Greenport Aalsmeer. De verkenningen maken deel uit van de uitvoeringsagenda Ruimtelijke Visie Greenport Aalsmeer.

'De verkenningen moeten puzzelstukjes opleveren voor de herstructurering. Nauwkeurige informatie over het toekomstperspectief van ondernemers helpt ons te analyseren hoe we de greenport kunnen herinrichten', legt Hans van Geest namens LTO Noord Glaskracht Nederland uit.

Verplaatsingsbereidheid

'Het is belangrijk dat we straks de verplaatsingsbereidheid van de ondernemers in kaart krijgen. Wij zetten vooral in op het versterken van gebieden die voldoende toekomstperspectief hebben. Sommige locaties zijn niet meer in beeld voor glastuinbouw.'

In totaal heeft Greenport Aalsmeer een overschot aan teeltareaal van naar schatting 130 tot 280 hectare, zo is vastgesteld in de ruimtelijke visie. Dat betekent dat de herstructurering gepaard zal gaan met de nodige bedrijfsverplaatsingen vanuit verouderde gebieden naar toekomstbestendige locaties.

Financiering

De ondernemersverkenningen worden gefinancierd door de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland en de Rabobank.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer