Benefits of Nature ziet voordeel in Greenport

Benefits of Nature heeft zich aangesloten bij de Greenport Westland-Oostland. De stichting, die onder meer de duurzaamheid van tuinbouwbedrijven in kaart brengt, treedt toe tot de Greenboard van de Greenport.

Benefits+of+Nature+ziet+voordeel+in+Greenport
© Koen van Wijk

'Door deze samenwerking kunnen we concrete stappen zetten in het verduurzamen van het regionale tuinbouwcluster', vertellen Jolanda Heistek (Greenport) en Henri Potze (Benefits of Nature).

De Greenport is het regionale samenwerkingsverband tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen.

Relevante thema's

Ondernemers hebben daarbij de regie: zij bepalen welke onderwerpen en thema's relevant zijn voor de toekomst van de sector. De Greenport onderzoekt vervolgens op welke manier het beste kan worden gewerkt aan het realiseren van die toekomst.

Benefits of Nature, opgericht in 2014, heeft als doel het verduurzamen van de gehele tuinbouw-bevoorradingsketen. Zo brengt BoN de footprint van bedrijven, producten, processen en materialen in kaart.

Duurzaamheid

De samenwerking tussen de Greenport en Benefits of Nature ligt op het vlak van duurzaamheid. De Greenport werkt aan een duurzame en vitale toekomst voor het regionale tuinbouwcluster, Benefits of Nature kan duurzaamheid kwantificeren voor bijvoorbeeld ondernemingen of overheden. De komende periode wordt bekeken hoe beide partijen dat thema verder kunnen invullen.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer