Green Unplugged afgesloten met kasbezoek

Met bezoek aan vier glastuinbouwbedrijven door 85 leerlingen van middelbare scholen heeft het Groen onderwijscentrum op donderdag 13 oktober Green Unplugged 2016 succesvol afgesloten.

Green+Unplugged+afgesloten+met+kasbezoek
© Groen Onderwijscentrum

In de regio's Aalsmeer en Rijnsburg hebben zo'n 450 leerlingen, docenten en decanen op vijf donderdagen kennis gemaakt met de groene sector. Naast kennismaking met de sector lag de focus ook op carrièrekansen in de internationale tuinbouw.

Naast de bedrijfsrondleidingen volgden de leerlingen ook 'groene' workshops, zoals voeding, duurzaamheid, marketing, flower design, internationale handel, ICT en DNA-toepassingen.

Carrièrekansen

Bedrijfsleven, onderwijs en overheidspartijen werken in Groen onderwijscentrum samen om jonge mensen aan te moedigen om voor een carrière in de tuinbouw te kiezen.

'De bedrijven reageerden zeer positief. Nu gaan we de effecten meten bij de deelnemende leerlingen en scholen. Meer bedrijven in het onderwijs en meer onderwijs in de bedrijven, dat is ons motto bij deze activiteiten', aldus Mariëla van der Meer van Groen Onderwijscentrum.

Organisatie

Het programma is door Groen Onderwijscentrum georganiseerd voor de Greenports Aalsmeer en Duin & Bollenstreek en wordt mogelijk verder uitgerold. Green Unplugged is mede mogelijk gemaakt met steun van www.stimuflori.nl

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer