Pluimveehouders boos op supermarkt

Sommige supermarkten maken winst doordat ze hun prijzen voor vrije uitloopeieren niet omlaag hebben geschroefd naar scharrelniveau.

Pluimveehouders+boos+op+supermarkt
© Archief

Pluimveehouders krijgen wel een scharreleiprijs, omdat ze hun eieren als gevolg van de ophokplicht als scharrelei moeten verkopen. Volgens de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) beuren pluimveehouders hierdoor ongeveer 3 cent minder voor hun eieren.

Sommige supermarkten boden de eieren echter voor de prijs van reguliere vrije uitloopeieren aan.

Geen stickers

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) gaf de pluimveehouders te kennen dat een sticker of wikkel op het vrijeuitloopdoosje met: 'nu tijdelijk scharrelei' niet mogelijk was. Inmiddels is dat wel gelukt.

Ook Albert Heijn ging de fout in. Met het wegvallen van de vrije uitloopeieren, werd een nieuw product aangeboden, de 'Tien stuks Beter Leven 1 ster' scharreleieren. De supermarkt wil haar klanten voldoende variatie bieden.

Etiketten

Met het wegvallen van de vrije uitloopeieren moesten de etiketten snel worden gemaakt. Daarbij zijn ze volgens de woordvoerder voorzien van een verkeerde, te hoge, prijs. Dit is dinsdag hersteld.

De woordvoerder benadrukt verder dat de introductie van nieuwe scharreleieren los staat van de vrije uitloopeieren. Het is niet zo dat daarmee de vrije uitloopeieren tijdelijk onder een andere naam worden verkocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer