iXdrive+4180+is+licht+en+compact
Nieuws
© Kverneland

iXdrive 4180 is licht en compact

Kverneland breidt de serie zelfrijdende veldspuiten uit met de iXdrive 4180, het 'kleine broertje' van de bestaande iXdrive zelfrijdende veldspuit. De veldspuit heeft een tankinhoud van 3.800 liter.

De iXdrive 4180 heeft dezelfde kenmerken als de bestaande grotere iXdrive-modellen. Dit biedt gebruikers dezelfde voordelen, zoals het iXflow hogedrukcirculatiesysteem en de iXclean Pro automatische kranenbediening met volautomatisch reinigingsprogramma.

Het lichte en compacte ontwerp maakt de machine geschikt voor gebruik op kleinere percelen. De 30 centimeter kortere wielbasis resulteert in een kleinere draaicirkel van 3,9 meter zonder verlies van de 50/50-gewichtsverdeling.

Rijcomfort

De iXdrive heeft een laag zwaartepunt en een transportbreedte van slechts 2,55 meter met een goede stabiliteit en veiligheid, zowel in het veld als op de weg. Samen met de hydraulische vering biedt de machine veel rijcomfort. De viercilinder 175 pk JCB-motor met AdBlue voldoet aan de Tier 4F-emissienormen.

Het volledige EasySet-bedieningspaneel zit tussen de wielen aan de linkerkant van de iXdrive. Het bedieningspaneel bestaat uit elektrische kranen, pompen, filters, mixtank en fustreiniger en diverse slangaansluitingen. Alles voor het vullen en legen van de tank zit op één plaats.

Schakelen

De iXdrive 4180 wordt geleverd met de Kverneland IsoMatch Tellus-terminal en iXclean Pro automatische kranenbediening als standaard. Dit betekent dat alle functies vanuit de cabine zijn te bedienen. Schakelen tussen vullen, roeren, spuiten, verdunnen, priming, spoelen en reinigen van tanks kan eenvoudig met een druk op de knop. De IsoMatch GEOcontrol-oepassing is beschikbaar als een optie op de IsoMatch Tellus-terminal.

De iXdrive 4180 is beschikbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 36 meter of de aluminium HSA-spuitboom van 24 meter. De iXdrive 4180 is verkrijgbaar met drie verschillende bodemvrijheden (1,20 meter, 1,40 meter en 1,70 meter) en de spoorbreedtecombinaties 1,50-1,80 meter, 1,80-2,25 meter en 2,25-2,95 meter.

Spoorbreedte

De hydraulisch verstelbare spoorbreedte zorgt voor een juiste spoorbreedte in een rijencultuur. Het is mogelijk om de voor- en achterwielen op een verschillende spoorbreedte in te zetten, zodat niet twee keer door hetzelfde spoor wordt gereden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 7°
  10 %
 • Zondag
  23° / 11°
  40 %
 • Maandag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer