Goede+start+gewas+met+Kverneland+iXtra+LiFe
Nieuws
© eigen foto Kverneland

Goede start gewas met Kverneland iXtra LiFe

Met de introductie van de iXtra LiFe fronttank biedt Kverneland een Isobus-combinatie met een fronttank voor vloeibare kunstmest en een precisiezaaimachine, zoals de Kverneland Monopill of Optima.

Deze combinatie zorgt ervoor dat de zaden precies op de juiste plaats komen te liggen geplant en tegelijkertijd de juiste hoeveelheid vloeibare kunstmest wordt toegediend. De vloeibare kunstmest komt dichtbij het zaad te liggen voor een goede start van het gewas.

De iXtra LiFe fronttank werkt in combinatie met een precisiezaaimachine en dient de meststoffen toe tijdens het zaaien. De slimme elektronica op de zaaimachine en de fronttank communiceren zodat de dosering start en stopt tegelijk met elke individuele zaairij.

Bemestingsregels

De iXtra LiFe legt de vloeibare meststoffen op de gewenste plaats in of bij de rijen van de precisiezaaimachine. Met de strengere bemestingsregels is het exact en op de juiste plaats toedienen van meststoffen de sleutel om efficiënter te werken.

Dit kan zijn meer opbrengst met dezelfde hoeveelheid meststoffen of gelijke opbrengst met minder meststoffen. Rijenbemesting is een manier om de efficiëntie te verhogen en geld te besparen dankzij een betere plaatsing van de meststof bij de zaden. Tegelijkertijd wordt ruimte gemaakt voor extra organische mest.

Combinatie

De iXtra LiFe fronttank heeft een capaciteit van maximaal 1.300 liter en is te gebruiken in combinatie met een Isobus precisiezaaimachine. Bijvoorbeeld in gewassen als suikerbieten, maïs en zonnebloemen.

De elektrisch aangedreven zaairijen in combinatie met gps en GEOcontrol schakelen automatisch in en uit op de juiste plaats. Zo ontstaat er geen overlap op de kopakker of in geren.

Efficiënter werken en het voorkomen van overlap leidt tot besparing van zaaizaad en kunstmest, evenals verhoogde kwaliteit van het gewas. Het voordeel wordt duidelijk bij complexe of onregelmatig gevormde percelen.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 7°
  10 %
 • Zondag
  23° / 11°
  40 %
 • Maandag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer